Binnenkort weer “In Real Life”?

Netwerken is een werkwoord, door velen wordt netwerken niet als positief gezien en toch….   Iedereen doet het én iedereen kan het.

In de privésfeer is het vanzelfsprekend dat je elkaar regelmatig ontmoet op bijvoorbeeld verjaardagen, bij de sportvereniging of je gaat samen naar een concert of een sportwedstrijd. Ook de contacten in de privésfeer gaan als het ware automatisch, men belt elkaar regelmatig, houdt elkaar op de hoogte, maakt afspraken en gaat, als het even kan, bij elkaar op visite. Als men iets nodig heeft weet men elkaar te vinden en men steunt en helpt elkaar.

Privé ga je om met mensen die je aardig vindt, je hebt een hechtere band met mensen die je vertrouwd. Je kent veel mensen van bijvoorbeeld de sportvereniging, maar je zal niet met iedereen even goed omgaan. Niet met alle buren heb je contact, alleen met degene waar je goed mee overweg kan.

Zakelijk netwerken heeft een ander belang; het vergroten van ons netwerk en onze omzet te verhogen door op een professionele manier gebruik te maken van onze relaties uit ons bestaande netwerk.  

Zakelijk netwerken is het onderhouden en uitbouwen van je relaties met als doel een win-win situatie te creëren. Uiteindelijk en zeker in het Business to Business segment doen mensen zaken met mensen.

Netwerken, zowel privé als zakelijk is relatie beheer en de grens tussen privé en zakelijk is door de social media en de sociale netwerken aan het verdwijnen.

Toch blijft het netwerken zelf iets persoonlijks, je kan het niet door een ander laten doen. Het gaat daarbij om wie je (echt) kent en wie jou (echt) kent en vertrouwd.

Binnenkort, zodra het weer kan, “In Real Life” persoonlijk netwerken. Het Ondernemers Netwerk Netcircuit heeft voor de tweede helft van 2021 een aantal mooie evenementen voor je in petto, waarvan we je per e-mail op de hoogte houden. Hou ook de kalender in gaten. 

Met vriendelijke groet,

Jacques Bais

 

 

Delen is leuk