Drie Inspirerende Motivaties

Drie Inspirerende Motivaties.

1. Iedere dag focus houden op je doel en de kleine stappen waarderen 

Juist de kleine stappen en dagelijkse rituelen maken uiteindelijk een groot effect. 

Grote bewegingen zijn altijd klein begonnen en vragen om dagelijkse focus, actie en reflectie. Door systematisch te werken aan acties die bijdragen aan je droom, komt deze vanzelf dichterbij. Je richt je aandacht, ontwikkelt nieuwe gewoonten en doorbreekt gewoonten die je van je droom afleiden.  

Wat zijn uw dagelijkse routines om uw aandacht te richten en regelmatig terug te blikken op uw bijdrage aan de beweging? En in hoeverre vraagt u uw medewerkers systematisch naar hun ‘focus’ en de kleine en grote stappen die zij zetten? 

 

2.Zelf in beweging blijven 

Investeren in je droom vraagt ook investeren in je fysieke, emotionele en mentale energie. 

Als jij je in wilt zetten om een ander te helpen of zelfs de wereld te verbeteren moet je in topconditie zijn. Zorg eerst voor jezelf zodat je voor anderen kunt zorgen.  

Wat doet u om fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel fit te blijven? En in hoeverre is energie, veerkracht en vitaliteit een onderdeel van gesprekken met uw medewerkers? 

 

3.Vier de vooruitgang en successen, blijf lachen en activeer anderen om mee te doen 

Vooruitgang en succes zijn de grootste motivator om door te blijven zetten. Een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen helpt je om positief te blijven kijken naar jouw veranderopgaven. Met jouw daden legitimeer je het voor anderen om ook mee te doen en actief aan de slag te gaan. 

Wat doet u om anderen te inspireren en activeren mee te doen? En in hoeverre stimuleert u hen om de beweging te versterken? 

Bron Ben Ferencz.  

Met vriendelijke groet,

Jacques Bais

Delen is leuk
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *