Pensioen voor ondernemers berekenen

Pensioenprobleem bij ondernemers

Veel ondernemers herkennen het misschien wel… Uit onderzoek is gebleken dat zelfstandige ondernemers veel te weinig sparen voor hun pensioen. Pensioen wordt vaak aan de kant geschoven en uitgesteld. Hierdoor komen ze later in financiële problemen. Het is belangrijk om op tijd met je pensioen bezig te gaan! Hoe eerder je begint, hoe minder je maandelijks hoeft te sparen!

Maar hoe werkt dit dan?

Doordat je een langere periode hebt om te sparen voor je pensioen, hoef je maandelijks minder in te leggen. Als je een paar dagen voor je pensioen nog eens een paar ton bij elkaar moet ”sparen”, dan gaat dit waarschijnlijk lastig worden. Het is dus belangrijk om op tijd te beginnen als ondernemer aan je pensioen. Hierin helpen wij jou graag! Klik hier om contact met ons op te nemen.

Rekentool pensioen voor ondernemers

Op onze website hebben wij een handige rekentool om jouw pensioen als ondernemer te berekenen. Hier kun je zien hoeveel jij moet inleggen per maand om je gewenste opgebouwde vermogen te bereiken. Daarnaast kun je zien hoeveel jij mist als je later begint. Klik op de link hieronder en speel met de schuifjes!

Bereken hier jouw pensioen!

Meer weten?

Wij van PensioenVizier zijn gespecialiseerd in het geven van onafhankelijk pensioenadvies. Wij helpen jou graag bij jouw pensioen. Daarnaast hebben wij een artikel met handige tips voor het sparen. Heb je vragen? Dan kun je ons altijd telefonisch bereiken op 088 – 9000 900 of mail naar info@pensioenvizier.nl.

Delen is leuk